Menu
U bent hier: Home » Bijen & Honing » Weyn's Kwaliteit

Weyn's - garantie voor kwaliteit

Kwaliteit aan de oorsprong

Onze honingen worden rechtstreeks aangeleverd van betrouwbare leveranciers die zelf moeten voldoen aan regulering betreffende de kwaliteit.

  • De imker/leverancier moet zelf een kwaliteitssysteem opzetten opdat de koper van zijn producten de garantie heeft dat er hygiënisch gewerkt wordt.
  • De imker/leverancier moet zorgen dat het product voldoet aan de eisen van het FAVV betreffende bijenteelt en honing.
  • De imker/leverancier moet zijn producten op de juiste wijze etiketteren.

Weyn's kwaliteit

  • Ons bedrijf garandeert productveiligheid en kwaliteit van alle verhandelde en verwerkte producten. 
  • Ons bedrijf heeft reeds gedurende verschillende jaren een kwaliteitsplan opgesteld dat ervoor zorgt dat de verwerkte producten veilig zijn voor de consument. Dit plan voldoet aan het HACCP-systeem. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, wat vrij vertaald gevarenanalyse en kritische beheerspunten betekent.
  • Onze honing wordt geanalyseerd door erkende externe laboratoria.

In Europa mogen in de bijenteelt geen antibiotica gebruikt worden. Meestal wordt getest op de antibioticasoorten chloramphenicol, streptomycine of sulfonamiden omdat die het meeste voorkomen.

Gefilterd

De kans op aanwezigheid van vreemde voorwerpen in onze honing is beperkt, omdat we de honing tot vier maal toe filteren. Dit is overigens de enige stap in het verwerkingsproces van de ruwe honing. Onze honing is met andere woorden 100% puur natuur.