Menu

Over Weyn's Honing

Anno 1968 ontsprong Weyn’s Honing aan de geest van Edmond Weyn, een rasechte Waaslander met een zuivelverleden.

Weyn kreeg de honingsmaak te pakken en bouwde zijn plan uit te Beveren-Waas, waar de eerste vestiging tot op heden trouw haar dienst bewijst als productieatelier. Weyn’s Honing slaagde erin zich te profileren als één van de voornaamste Belgische ondernemingen binnen de honingbranche, iets wat mogelijk werd gemaakt door de kritische eisen inzake kwaliteit en respect voor de bij die vanaf het begin voorop werden geplaatst.

In navolging van Edmond Weyn en geïnspireerd door zijn passie, wordt Weyn’s honing vandaag nog op een artisanale manier verwerkt en aan de man gebracht.

Volgens diezelfde overtuiging, met Hugo Willems als stuurman, breidde Weyn’s Honing de laatste jaren zijn assortiment uit tot meer dan zestig soorten.

Ons bedrijf streeft naar kwaliteit en verzet zich tegen de massaproductie die de honingwereld meer en meer dreigt te ontsieren. Uit ontzag voor de bijenkolonie en honing als landbouwproduct, bieden wij zuivere en natuurlijke waar aan. Voor wie echt(e) honing wil.

Wat doen we?

Ons productieatelier is gevestigd te Beveren. Van hieruit bevoorraden wij onze 5 Weyn’s winkels en tal van andere verkooppunten.

Selectie en aankoop van de beste honingen over heel de wereld
Door import uit verschillende, meestal warme landen bieden wij onze klanten een grote verscheidenheid aan smaak en kleur.
Onze honing wordt aangekocht in vaten van 320kg. De honing wordt geanalyseerd en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles.

Filtreren van onzuiverheden
Eens uit de vaten wordt de honing tot vier maal toe gefilterd. Ruwe honing bevat deeltjes raat, bijenhaar en soms eens een vleugel.

Verpakken
De honing wordt verpakt in potten van 1kg, 500g, 450g (biohoning), 250g,125g en enkele soorten ook in ontbijtpotjes van 50 gram. Een pot Weyn’s honing is nooit oververhit, om te vermijden dat de levendragende bestanddelen gedood zouden worden. Wij zorgen dus voor zuivere en kwaliteitsvolle honing.

Bekijk ons assortiment » 

Contacteer ons!

Weyn's Honing nv
Gentseweg 323
9120 Beveren
+32 3 775 97 65

Bekijk het contactformulier >

Bekijk de gegevens van al onze winkels >

De waarheid komt uit een kindermond... 

Actuele berichten

  • BELANGRIJK: consumenten van Mānukahoning worden vaak bedot (15/09/14) Als consument van Mānukahoning is het enorm belangrijk om voldoende geïnformeerd te zijn alvorens hoge bedragen uit te geven aan Mānukahoning waarvan wordt beweerd dat hij een zeer hoge factor he... Lees meer »